Economie

30 de teleormăneni au solicitat ajutor de minimis pentru achiziționarea de berbecuți din rase specializate

Până în data de 10 octombrie, Direcția pentru Agricultură Teleorman a primit cererile producătorilor agricoli eligibili care au dorit să primească ajutor de minimis pentru achiziționarea de berbeci/țapi de reproducție din rase specializate pentru producția de carne și lapte, conform unei Hotărâri de Guvern din data de 31.08.2016.

Hotărârea privind acordarea de sprijin financiar pentru cumpărarea de berbeci și țapi de rasă a fost publicată în Monitorul Oficial numărul 697 din 7 septembrie. Fermierii care au vrut să primească ajutorul de stat trebuiau să respecte mai multe condiții, una dintre ele fiind cea de a depune cererile și documentația cerută până cel târziu pe 10 octombrie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției pentru Agricultură Teleorman, Elena Ilie, la nivel județean, 30 de beneficiari au depus cereri pentru obținerea acestui sprijin financiar, pentru 115 berbecuți, suma totală alocată fiind de 287.500 lei, reprezentând 2.500 lei/cap de berbecuț. Banii se plătesc crescătorilor pe bază de decont. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.