Politic

3 februarie, alegeri locale parţiale

Ioan DUMITRESCU

3 februarie 2013 este data alegerilor locale parţiale în toată ţara; şi în judeţul Teleorman vor avea loc alegeri locale parţiale pentru posturile vacantate din administraţia publică locală teleormăneană, posturi eliberate de foşti aleşi locali care au beneficiat de ocuparea altor funcţii tot în urma unor alegeri, sau în cazul neconstituirii unor consilii locale prin neprezentarea la slujbele pe care le-au ocupat, dovedind că le-au ocupat degeaba.

Astfel, în urma ocupării funcţiei de deputat în Colegiul 3 Alexandria, Liviu Nicolae Dragnea a vacantat funcţia de preşedinte ales al Consiliului Judeţean Teleorman. Pentru funcţia respectivă, din partea Uniunii Social Liberale Teleorman va candida actualul vicepreşedinte al Consiliului, Adrian Gâdea; acesta este susţinut atât de PSD, cât şi de PNL şi UNPR. Din partea PDL nu se ştie în momentul de faţă cine va intra în lupta pentru importanta funcţie de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, câţiva dintre liderii democrat-liberalilor (vezi foştii deputaţi PDL Adrian Bădulescu şi Adrian Florescu) au declarat că în sânul partidului au avut loc nişte sondaje, în urma rezultatelor cărora urmează să se decidă ce personalitate ar fi cea mai indicată pentru a intra în lupta electorală pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman. De altfel, preşedintele interimar al Organizaţiei PDL Teleorman, Marian Zlotea, a lăsat să se înţeleagă faptul că domnia sa ar încerca să intre în lupta respectivă dacă va avea suportul organizaţiei, şi dacă va avea percepţia unei posibile victorii. Dacă preşedintele PDL Teleorman, Marian Zlotea va fi sau nu candidatul democrat-liberalilor teleormăneni pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu, nu se ştie nimic; nici dacă au vreun candidat, nici dacă îl scot iar la înaintare pe Ion Izină, candidat la Consiliu şi la alegerile precedente, sau dacă vor scoate o nouă personalitate, cu un dram de şansă, dar fără noroc.

Pentru Primăria municipiului Turnu Măgurele, fotoliu vacantat de Nicolae Mohanu, cei din USL, nu au habar pe cine vor arunca în luptă, sau nu vor să spună, cu toate că mulţi ar fi interesaţi de postul de primar din municipiul de pe Dunăre. În schimb, se pare că din partea PDL la Turnu Măgurele va candida Dănuţ Crăcea. Nici la Turnu Măgurele, deocamdată PP-DD nu are candidat, sau stă încă în expectativă, aşteptând din umbră mutările colegilor din celelalte formaţiuni politice; o fi şi asta o politică.

Şi Primăria comunei Bujoru pare a fi scoasă la mezat, în căutarea unui primar; la Bujoru este posibil să candideze din partea USL-ului Sârbu Gică sau Avram Ginel; tot aici, PP-DD-ul este posibil să îl lanseze pe Brumă Florin, iar cei de la PDL nu ştiu încă cu cine vor ieşi la înaintare pentru fotoliul de primar comunal.

Şi la Călmăţuiu vor fi alegeri locale parţiale, pentru completarea consiliului local, care nu a putut funcţiona până în prezent din cauza absenţei permanente a unor aleşi locali care şi-au bătut joc de votul alegătorilor, refuzând cu obstinaţie să participe din vara anului trecut până acum la şedinţele consiliului local, blocând în felul acesta luarea oricărei decizii.

Aşteptând în continuare rezultatele sondajelor de opinie, formaţiunile politice intreresate să câştige respectivele funcţii se urmăresc unele pe altele, tergiversând încă o decizie, pândindu-se şi suspectându-se, spionându-se şi poate chiar negociind între ele respectivele funcţii. Cert este că dacă alegerile locale parţiale au loc pe data de 3 februarie 2013, campania electorală pentru respectivul tur de scrutin va demara legal pe data de 15 ianuarie a.c., atât candidaţii, cât şi formaţiunile politice care îi susţin având la dispoziţie doar două săptămâni de campanie electorală

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.