Eveniment

3 accidente, 74 de cazuri SMURD și 11 incendii în ultimele zile în Teleorman

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman au intervenit la nu mai puțin de 96 de evenimente în ultimele 4 zile, reprezentanții ISU Teleorman solicitând „anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112”.
Dintre cele 96 de evenimente, cele mai multe au fost cele 74 de cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
Mai mult, echipajele au intervenit la 3 accidente rutiere produse pe raza municipiului Alexandria, dar și în localitatea Măldăeni, existând o persoană încarcerată, conștientă și cooperantă, însă care a avut multiple traumatisme, deși a fost eliberată rapid de aceștia din caroseria deformată, cu ajutorul unor accesorii de descarcerare, fiind predată, mai apoi, echipajelor medicale.
De asemenea, din cele 11 incendii, potrivit informațiilor transmise de reprezentanții ISU Teleorman, „unul a izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Mihăesti (o magazie de lemne), unul la o combină agricolă aflată la recoltat pe raza localității Văceni, un incendiu a izbucnit la o autoutilitară pe DN 52, în apropierea localității Furculești, unul la un lan de grâu pe raza localității Rădoiești Deal și 9 incendii de vegetație uscată, gunoi menajer și miriște, în apropierea localităților Traian, Guruieni, Scrioaștea (DN 65A), Roșiorii de Vede, Seaca, Merișani și Ciuperceni”.
Pentru a diminua riscul de incendii, ISU Teleorman a organizat 4 activități de informare a cetățenilor cu privire la interzicerea arderii vegetației uscate de pe terenurile agricole/pajiștile permanente”. Potrivit sursei citate, amenda, pentru persoanele care au această practică, este între 1.000 si 2.500 lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.