Economie

3.521 kg la hectar – producţia medie obţinută la grâu anul acesta

grauSuprafaţa cultivată în România cu cereale păioase şi rapiţă s-a ridicat anul acesta, potrivit înscrisurilor oficiale, la 2.737 761 ha. După un an 2012 păgubos şi după o iarnă şi o primăvară capricioase, fermierii se arată mulţumiţi de producţia obţinută anul acesta, singura problemă cu care aceştia se confruntă fiind preţul mic al grâului.

Cum sunt lucrurile în realitate, la recoltarea culturilor înfiinţate în toamnă, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Teleorman, Stelian Găină.

Astfel, potrivit datelor centralizate de Direcţia Agricolă Judeţeană, în judeţul Teleorman s-a terminat recoltarea la orz, orzoaică de toamnă,  orzoaică de primăvară, grâu, secară, triticale, ovăz de primăvară şi rapiţă, iar aproape de final este recolatul la mazărea boabe.

Producţiile medii obţinute la culturile aminitite anterior, potrivit lui Stelian Găină sunt de  3.521 kilograme la hectar la grâu, secară şi triticale, după 174.578 hectare cultivate; orz, 23.519 hectare cultivate, media la hectar – 3.450 kg; orzoaică de toamnă, 3.980 hectare cultivate, media la hectar – 3.601 kg; orzoaică de primăvară, 2.720 ha cultivate, cu o medie la hectar de 2.840 kg; ovăz de primăvară, 3.814 hectare cultivate cu o medie obţinută la hectar de 1.688 kg şi rapiţă, 31.522 hectare cultivate, cu o medie la hectar de 2.152 kg. Cultura de mazăre boabe se află în hambare în proporţie de 84%, din cele 506 hectare cultivate, au fost recoltate 425, iar producţia medie la hectar până în prezent a fost de 2.906 kilograme. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.