Eveniment

29 de teleormăneni au ajuns la spital după ce au vrut să se omoare

ambulantaPentru optimişti, dar şi pentru cei cu psihic stabil, primăvara înseamnă frumuseţe şi, într-un fel, şi şansa unei vieţi înnoite. Din acest motiv, cei mai mulţi oameni capată o stare euforică, de bucurie, indiferent dacă au sau nu motiv şi privesc altfel lucrurile, chiar dacă este vorba de necazuri.
Primăvara, benefică pentru cei mai mulţi, înseamnă, din nefericire, anotimpul contradicţiilor interioare pentru oamenii pesimişti şi pentru cei care au anumite suferinţe. Primăvara este momentul în care creşte numărul tentativelor de sinucidere şi în care spitalele de psihiatrie se umplu de pacienţi. Tragediile de acest fel sunt consecinţele contradicţiilor dintre trăirile interioare negative şi fenomenele pozitive din natură. Pentru oamenii care au probleme, vremea frumoasă de afară este motiv de tristeţe întrucât este exact inversul sentimentelor proprii. Deşi nu au motive serioase, tot mai mulţi teleormăneni ajung să sporească numărul tentativelor de suicid. Numai în week-end 29 de persoane au fost salvate de medicii de la Spitalul de Urgenţă, după ce primul ajutor le-a fost oferit de Serviciul Judeţean de Ambulanţă, după ce prin diverse mijloace au încercat să-şi pună capăt zilelor. Potrivit asistentului şef al SJA Teleorman, pentru aproximativ 30 de persoane a fost solicitată salvarea la sfârşitul săptămânii ce tocmai s-a încheiat din cauza problemelor psihice sau a tentativelor de suicid, cu aproximativ 10 persoane mai mult faţă de finele săptămânii anterioare.

În ceea ce priveşte numărul total al solicitărilor la Ambulanţă la sfârşit de săptămână, acesta a fost aproximativ egal cu cel de săptămâna trecută, peste 415 solicitări, dintre care cele mai multe pentru dureri abdominale sau de spate, accidente vasculare cerebrale şi boli cardiovasculare şi dificultăţi de respiraţie. De asemenea, 32 de copii au fost duşi la spital cu probleme respiratorii cauzate de viroze, 20 de persoane au fost victime ale violenţelor şi agresiunilor fizice şi alte 6 aproape de comă alcoolică. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.