Politic

28 septembrie – Dragnea achitat, Popescu reînscăunat?

dosareLa jumătatea lunii aprilie a anului curent, Tribunalul Teleorman i-a dat câştig de cauză, în primă instanţă, consilierului liberal Dan Popescu, în procesul pe care acesta l-a intentat Consiliului Local al Municipiului Alexandria, după ce, la ruperea USL, a fost schimbat din funcţia de viceprimar al municipiului reşedinţă de judeţ.

Potrivit sentinţei formulate de instanţa de judecată, Consiliul Local al Municipiului Alexandria este obligat să-l reinstaleze pe liberalul Dan Popescu în funcţia de viceprimar şi, totodată, să-i plătească acestuia drepturile salariale cuvenite şi indexate de la data adoptării hotărârii şi până la reinstalare.

Parte în proces, Consiliul Local al Municipiului Alexandria a formulat recurs la sentinţa dată de Tribunalul Teleorman, acesta urmând să fie judecat la data de 28 septembrie, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

În aceeaşi situaţie cu liberalul Dan Popescu, respectiv aceea de a fi fost înlocuit din funcţie după ruperea USL, se află un alt liberal, Edi Oprea. Tribunalul Teleorman nu i-a dat însă câştig de cauză celui din urmă, astfel că Edi Oprea a fost cel care a formulat recursul în acest caz, termenul de judecare al acestuia nefiind însă stabilit.

Ziua de 28 septembrie se anunţă, aşadar, una cu emoţii, atât pentru tabăra liberală, cât şi pentru cea social-democrată, bineînţeles, miza fiind diferită. Astfel, atât Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă la un an de închisoare cu suspendare în Dosarul Referendumul, cât şi Dan Popescu, schimbat din funcţia de viceprimar după ruperea USL, vor afla sentinţele în urma recursurilor. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.