Social

28 de teleormăneni au solicitat prelungirea sau reîntoarcerea în concediu pentru creșterea copilului

În data de 22 iunie 2016, în ședință de Guvern, a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.52/2011 și a intrat în vigoare vineri, 1 iulie 2016.

Potrivit directorului AJPIS Teleorman, Mihăiță Valentin Ghimiș, noua Hotărâre de Guvern a adus schimbări majore prin care s-au suplimentat în mod semnificativ beneficiile privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor şi, în acelaşi timp, a contribuit în mod real la simplificarea procedurilor administrative în relaţia cu cetăţenii, la reducerea numărului de documente şi a timpului necesar pentru obţinerea beneficiilor.

La nivelul județului Teleorman, a precizat directorul AJPIS, 348 de beneficiari ai stimulentului de inserție au posibilitatea să solicite reintrarea în concediu pentru creșterea copilului și 48 de persoane aflate în concediu pentru creșterea copilului, opțiunea I, adică un an, pot solicita prelungirea concediului de creștere a copilului până la vârsta de 2 ani, fără a li se modifica indemnizația de creștere. Dintre aceștia, la data de 5 august 2016, doar 28 de persoane solicitaseră reîntoarcerea în concediu pentru creșterea copilului sau prelungirea acestuia. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.