Eveniment

28 de permise de conducere, reținute de polițiștii rutieri, în doar câteva ore

Duminică, 5 septembrie a.c., în intervalul orar 09.00-13.00,  pe raza întregului județ, poliţiştii Serviciului Rutier Teleorman şi cei ai structurilor rutiere și de ordine publică municipale şi orăşeneşti au acționat, în sistem integrat, împreună cu polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Argeș, Giurgiu, Olt și Ilfov, sub coordonarea Direcției Rutiere, pe drumurile naționale și județene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
În cadrul acestei acțiuni, cei aproape 50 de polițiști implicați au aplicat 392 de sancţiuni contravenţionale.
În același timp, au fost reținute 28 de permise de conducere (dintre care 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 8 pentru consumul de alcool) și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
De asemenea, au fost constatate și două infracțiuni, una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și cealaltă pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Polițiștii rutieri vin cu o serie de recomandări privind circulația pe drumurile publice, în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră, astfel: Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic! Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare! Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte! -Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule! -Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! -Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune! Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.