Social

276 de contestații depuse de elevii nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională

276 de contestații au fost depuse, la nivelul județului Teleorman, de absolvenții de clasa a VIII-a nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean. Potrivit sursei citate, 132 de contestații au fost depuse la Limba și literatura română, în timp ce alte 144 au fost depuse la Matematică.

Elevii nemulțumiți de notele primite au putut depune contestații marți, 29 iunie, în intervalul orar 16:00-19:00, și miercuri, 30 iunie, în intervalul orar 8:00-12:00. Acestea au putut fi transmise și prin mijloace electronice, caz în care candidații au depus și o declarație-tip în care au menționat că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele au fost semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale vor fi afișate duminică, 4 iulie.

Rata de promovare, la nivelul județului, înainte de soluționarea contestațiilor este de 64,9%, conform cifrelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Teleorman.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale, înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor, au fost publicate marți, 29 iunie, pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.