Social

274 de posturi, majoritatea incomplete, sunt vacante la această dată în şcolile teleormănene

profesoriMonica DUMITRESCU

După ultima şedinţă de repartizare a cadrelor didactice care au promovat concursul naţional pentru ocuparea posturilor din învăţământul preuniversitar, desfăşurată pe 31 august, în unităţile de învăţământ teleormănene au mai rămas vacante 274 de posturi (102 în mediul urban şi 172 în mediul rural), din care doar 36 de posturi sunt complete, majoritatea în învăţământul special sau postliceal.

Pentru ocuparea acestor posturi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman organizează în intervalul 3-4 septembrie un nou concurs la care pot participa candidaţii care au obţinut cel puţin nota cinci la inspecţia specială la clasă sau la probele practice de profil în cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământ în sesiunea 2015 sau cel puţin media 8 la inspecţiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2015.

Concursul se va desfăşura la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, după următorul program: joi, 3 septembrie, începând cu ora 10.00 – proba practică; vineri, 4 septembrie, începând cu ora 9.00 – proba scrisă.

În acelaşi timp, pentru personalul fără studii corespunzătoare postului pentru care candidează, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman organizează testare care constă în interviu (4 septembrie, începând cu ora 10.00) şi probă scrisă ( 3 septembrie, începând cu ora 9.00). Testarea candidaţilor va avea loc tot la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria. La testare pot participa persoane care au absolvit cel puţin liceul cu diplomă de bacalaureat.

Pentru a obţine unul din posturile vacante la această dată în unităţile de învăţământ teleormănene candidaţii, atât cei care susţin concurs, cât şi cei care susţin testare, trebuie să obţină cei puţin nota cinci la proba scrisă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, cele mai multe posturi rămase vacante până la această dată în unităţile de învăţământ teleormănene sunt la disciplinele: Educaţie Plastică (40 de posturi), Fizică (26 de posturi), opţional Informatică- TIC (25 de posturi), Educaţie muzicală (20 de posturi), Chimie (18 posturi), Educaţie fizică şi sport (14 posturi), Religie (13 posturi), Matematică (13 posturi), Engleză (12 posturi), la celelalte discipline fiind disponibile câte unul, două, maxim 5 posturi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.