Social

272 de contestaţii în a doua sesiune a Bacalaureatului

Monica DUMITRESCU

Considerându-se nedreptăţiţi sau sperând că vor obţine punctele necesare pentru a promova examenul, sute de candidaţi teleormăneni la Bacalaureat în a doua sesiune din acest an au depus contestaţii după afişarea rezultatelor. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, în total au fost depuse 272 de contestaţii, cele mai multe la limba şi literatura română, disciplină la care au fost înregistrate 102 contestaţii.

Alte 74 de contestaţii au fost depuse la proba obligatorie a profilului absolvit, cele mai multe, 61 de contestaţii fiind la matematică. La istorie au fost înregistrate doar 13 contestaţii, numărul candidaţilor care au susţinut bacalaureatul la această disciplină fiind mai mic.

La proba la alegere dintre disciplinele profilului absolvit au fost înregistrate în total 96 de contestaţii, cele mai multe la geografie (46) şi biologie (45).

Lucrările ale căror note au fost contestate vor fi reevaluate într-un centru stabilit în afara judeţului. Rezultatele vor fi afişate joi, 1 septembrie.

În sesiunea a doua a Bacalaureatului din acest an, în Teleorman a fost înregistrat un procent de promovabilitate de doar 20,88%, cu aproape trei procente sub media naţională.

Potrivit datelelor, în Teleorman, în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an au fost înscrişi 987 de candidaţi. 187 dintre aceştia nu s-au prezentat, alţi 10 fiind eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 623 de candidaţi au fost respinşi şi doar 167 au promovat.

Cea mai mare medie înregistrată în Teleorman, în această sesiune a fost 8,13. Doar doi candidaţi au reuşit să obţină medii peste 8, majoritatea celor promovaţi având medii cuprinse între 6 şi 7. 159 de candidaţi au promovat toate probele, însă nu au reuşit să obţină minim media 6, pentru a promova bacalaureatul.

La nivel naţional cel mai mai mare procent de promovabilitate înregistrat în această sesiune a fost de 35,27%, în judeţul Alba, iar cel mai mic, 12,65% în judeţul Ilfov. În alte patru judeţe procentul de promovabilitate în această sesiune a fost mai mic de 20%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.