Politic

27 de preşedinţi de consilii judeţene din ţară, anchetaţi – Adrian Ionuţ Gâdea: „Fără comentarii”

adrian gadeaIoan DUMITRESCU

Printre două, trei deplasări în judeţ, pentru constatarea şi evaluarea pagubelor pricinuite de inundaţiile din luna decembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, şi-a găsit şi un pic de timp să răspundă la întrebarea: Ce se întâmplă cu colegii săi, preşedinţii de Consilii judeţene din ţară? Din 42 de judeţe, 27 de preşedinţi de consilii judeţene din ţară sunt anchetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie şi de Agenţia Naţională de Integritate pentru acte de corupţie.

Despre colegii săi din ţară, aflaţi sub anchete, şi pe care pe toţi îi cunoaşte, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, a spus că acestora li s-au făcut percheziţii pentru găsirea unor probe care să-i incrimineze; dar că, în momentul de faţă se aşteaptă tragerea unor concluzii, după care se aşteaptă luarea unor măsuri, dacă aceştia vor fi găsiţi vinovaţi sau nu. Preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, îşi rezervă dreptul de a nu face comentarii până în momentul în care nu se vor termina cercetările, nu se vor termina anchetele şi nu vor fi trase concluziile de culpabilitate sau nu.

Totuşi, există suspiciunea de vinovăţie în ceea ce priveşte posibilitatea de corupţie a atâtor preşedinţi de consilii judeţene; în ceea ce-i priveşte, se pleacă de la prezumţia de vinovăţie. Lucrând cu foarte mulţi bani, fiind tentaţi să deruleze proiecte de anvergură pe bani europeni, în cazul în care nu au o echipă serioasă, preşedinţii de consilii judeţene, mai mult de jumătate din toată ţara, se pare că au stârnit susceptibilitatea de vinovăţie; în general, nu iese fum fără foc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.