Eveniment

27 de permise, reținute de polițiști în două zile / Amenzi în valoare de 48.565 lei

Polițiștii  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.
În două zile, în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 102 sancțiuni contravenționale în valoare de 48.565  lei, au reținut 27 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice.
Dintre acestea, 44 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 sancțiune pentru depășire, 10 sancțiuni pentru alte abateri.
La data de 31 mai a.c., orele 13:31, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au depistat un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Troianul, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN65 E în localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și având exercitarea  dreptului de a conduce suspendată. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului  și “conducerea unui vehicul  având exercitarea dreptului de a conduce suspendată”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Miercuri, 1 iunie a.c., orele 17:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Crângu au depistat un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Seaca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcootest, rezultatul indicând o valoare de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infractiunii de “conducerea  unui vehicul fără a poseda permis de conducere”,  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.