Social

26,38%, procent de promovabilitate în a doua sesiune a Bacalaureatului în Teleorman

bacMonica DUMITRESCU

Rezultatele celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului din acest an au fost publicate, conform calendarului, marţi, 1 septembrie. 26,38% dintre absolvenţii de liceu teleormăneni care au susţinut examenul în această sesiune au reuşit să obţină note de trecere. Altfel spus, 320 de candidaţi din cei 1213 care s-au prezentat au reuşit să promoveze toate probele şi să obţină minim media 6. Comparativ cu aceeaşi sesiune a anului trecut, procentul de promovabilitate în Teleorman a crescut cu peste 7 procente. Şi mediile pe care candidaţii din sesiunea a doua le-au obţinut anul acesta sunt mai mari comparativ cu anul trecut când cea mai mare medie a fost 7,68.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 4 septembrie.

În această sesiune, topul liceelor cu cele mai mari procente de promovabilitate este condus de Colegiul Naţional “Unirea” din Turnu Măgurele care a înregistrat înaintea contestaţiilor o promovabilitate de 58,97%. Pe locul doi cu o promovabilitate de 51,22% în această sesiune se află Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele, iar pe locul al treilea, cu o promovabilitate de 49,02%, Liceul Teoretic Zimnicea.

Şi de data aceasta, Liceul Tehnologic nr. 2 din Roşiorii de Vede are promovabilitatea zero, în condiţiile în care niciunul din cei 8 candidaţi înscrişi în această sesiune nu a obţinut notă de trecere. Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” Botoroaga a înregistrat de data aceasta o performanţă fără precedent, doi din cei cinci candidaţi care au fost prezenţi în această sesiune au promovat examenul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.