Social

2633 lei – salariul mediu nominal net în Teleorman

Câștigul salarial mediu nominal net (2633 lei), la nivelul județului Teleorman, din luna aprilie 2021, a fost cu 4.22 % mai mare decât cel înregistrat în luna aprilie a anului trecut, conform statisticilor realizate de Direcția Județeană de Statistică Teleorman. Așadar, salariul menționat a crescut cu 111 lei pe parcursul unui an de zile.

Reprezentanții Direcției Județene de Statistică Teleorman au grupat statisticile pe domenii de activitate, și anume servicii, industrie și construcții și agricultură, silvicultură, piscicultură.

Așadar, în ceea ce privește agricultura, silvicultura, pescuitul, vânătoarea și serviciile anexe, aceasta este categoria în care s-a înregistrat cea mai mare creștere; de 18.34 % (+ 488 lei) față de procentul de anul trecut. Prin urmare, în aprilie 2021, persoanele care desfășoară activități aflate în această categorie au un salariu mediu nominal net de 2660 lei.

În ceea ce privește domeniul de industrie și construcții, procentul creșterii câștigului este 16.70 % (+ 409 lei ) mai mult faţă de aceeaşi perioadă a

anului 2020, ceea ce înseamnă un salariu mediu nominal net de 2450 lei. La fel ca în cazul primului domeniu discutat, în industrie și construcții câștigul a evoluat în luna aprilie 2021, fiind aproape 2500 lei.

Luciana Nedea, reprezentantul Direcției Județene de Statistică Teleorman, transmite că tipul de salariu menționat a scăzut într-un singur domeniu, și anume în activitatea de servicii. Față de luna aprilie 2020, anul acesta în aceeași lună s-a înregistrat o scădere de 4.55% ( – 122 lei).

Cu toate acestea, câștigul din această categorie (2684 lei) este cel mai mare din toate domeniile menționate. Pe de altă parte, diferit față de celelalte domenii, în activitatea de servicii câștigul a evoluat considerabil în noiembrie – decembrie 2020 (aproape 2900 lei), pe când, în lunile următoare a avut o scădere bruscă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.