Economie

2,6 milioane lei pentru reabilitarea blocului operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă

Administraţia Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria are în vedere aducerea unităţii spitaliceşti la standarde înalte, aceasta urmând a se face etapizat, cu intervenţii de amenajare şi dotare medicală, în funcţie de priorităţi, posibilităţi şi mai ales de nevoi.

Prin eforturi proprii ale administraţiei spitalului, cu ajutor guvernamental sau european, încet, încet unitatea sptalicească din Teleorman se află pe un trend ascendent şi tinde să devină cea mai performantă instituţie din regiune, asta şi datorită amplului proces de reabilitare în care se află spitalul.

O altă necesitate era cea de reabilitare a blocului operator, devenită în timp prioritate pentru conducerea unităţii. Modernizarea blocului operator la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria era programată să se facă în anul 2012, însă în ciuda faptului că cei 2.600.000 lei au fost alocaţi de Ministerul Sănătăţii, procedura de atribuire prin contract a fost respinsă, iar timpul necesar pentru ca lucrările să mai poată fi atribuite anul trecut a fost insuficient, drept pentru care modernizarea celor patru săli de operaţie se va face anul acesta, imediat ce banii vor fi realocaţi spitalului. Lucrările se vor întinde pe o perioadă de trei luni şi cuprind lucrări de arhitectură, instalaţiile sanitare, termice şi electrice vor fi înlocuite şi, foarte important, cele patru săli de operaţie vor fi dotate cu instalaţii de climatizare cu posibilitatea de tratare a aerului. Prin realizarea acestui obiectiv se doreşte creşterea calităţii serviciilor medicale, fiind încă un pas înainte în aducerea spitalului la standardele europene. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.