Social

26 de foşti directori din şcolile teleormănene, beneficiari ai derogării acordate de ministrul Educaţiei

Monica DUMITRESCU

Noul ministru al Educaţiei, Pavel Năstase, a dat, la sfârşitul săptămânii trecute, o derogare de la Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere în şcoli, conform căreia pe funcţiile de director şi de director adjunct, rămase vacante după validarea rezultatelor concursului, pot fi numite şi persoanele care până la organizarea acestuia au ocupat aceste funcţii şi nu au participat la concurs sau au participat, dar nu au fost admise.

Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, derogarea se va aplica doar acolo unde până la momentul apariţiei acesteia nu au fost emise deciziile de numire pe posturile vacante pentru alte persoane.

Aceasta a precizat că, în Teleorman, 23 de foşti directori şi trei foşti directori adjuncţi, care nu au participat sau care nu au promovat concursul, vor fi numiţi din nou pe aceste funcţii, până la organizarea unui nou concurs.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că a luat acestă măsură în urma unor sesizări venite din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, potrivit cărora interzicerea numirii foştilor directori, care nu au participat la concurs sau care nu au promovat concursul, pe funcţiile rămase vacante, este o discriminare.

Decizia noului ministru, de a permite foştilor directori să fie numiţi prin detaşare din nou pe funcţii, chiar dacă au picat concursul, este criticată însă de experţii în educaţie. Aceştia spun că nota emisă de ministru are substrat politic şi este ilegală, discriminându-i pe directorii care au promovat concursul.

Liderul Federaţiei Sindicale din Educaţie “Spiru Haret“, Marius Nistor, susţine însă că decizia a fost o soluţie de avarie pentru şcolile rămase fără director în urma concursului şi unde nu putea fi numit niciun alt director.

Potrivit datelor, în Teleorman, în urma acestui concurs au fost ocupate doar 86 de posturi de director, din cele 142 vacante şi doar 18 posturi de director adjunct, din cele 31 vacante.

3 Comments

  1. Fane Pitiku

    In Rosiori este DEZASTRU la conducerea scolilor!!!!Numai politruci si fufe de partid!!!!

  2. Mai mare rusinea !!!

  3. Ce smecherie!

    Fals! Sunt scoli care au avut propuneri valide, dar nu au fost luate in considerare! Verificati si va veti convinge!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.