Eveniment

26 de copii bolnavi au ajuns în week-end la spital

ambulantaÎn ultimele zile, toamna și-a intrat în drepturi, temperaturile au scăzut brusc, iar ploile şi-au făcut apariţia. Tot în acest interval au început şi intrările în colectivitate, implicit şi sezonul virozelor. Mulţi copii au răcit şi pentru că în rândul copiilor afecțiunile se răspândesc foarte ușor prin strănut sau tuse, în colectivități, numărul îmbolnăvirilor a crescut simțitor. Așa se face că la cabinetele medicilor de familie mulţi copii au ajuns au probleme respiratorii.

Că a crescut numărul îmbolnăvirilor o spune şi raportul întocmit de SAJ Teleorman privind solicitările din week-end. Astfel, potrivit SAJ Teleorman, la finele săptămânii trecute 26 de copii bolnavi au ajuns la spital, cei mai mulţi cu viroze respiratorii. Tot cu probleme de natură respiratorie, respectiv tuse şi probleme respiratorii minore, au ajuns şi alţi 34 de teleormăneni.

Vremea capricioasă nu a provocat probleme doar copiilor, ci şi persoanelor cu afecţiuni cronice, cele mai multe fiind de ordin cardiac. Astfel, în week-end, ambulanţa a fost solicitată pentru 17 cazuri de dureri toracice, 15 accidente vasculare cerebrale şi 22 de cazuri de dureri de cap. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.