Social

257 de absenţi şi 2 eliminaţi la a doua probă scrisă a Bacalaureatului

Monica DUMITRESCU

Absolvenţii de liceu au susţinut miecuri, 1 iulie, cea de-a doua probă scrisă în cadrul examenului de Bacalaureat. În Teleorman s-au înscris pentru susţinerea acestei probe 2298 de absolvenţi ai profilului real, care au susţinut proba la matematică, şi 873 absolvenţi ai profilului uman, pentru care proba s-a desfăşurat la istorie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, la această probă au fost înregistraţi 257 de absenţi. Doi candidaţi, unul din centrul de examen organizat la Liceul Tehnologic nr. 1 din Alexandria, celălalt de la Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, au fost eliminaţi din examen după ce au fost surprinşi cu telefoane mobile asupra lor. Aceştia nu vor mai putea continua examenul de Bacalaureat în această sesiune şi nici nu se pot înscrie în următoarele două sesiuni.

În ce priveşte subiectele, părerile sunt împărţite. Cei mai mulţi dintre candidaţii care au susţinut proba la matematică spun că subiectele au fost accesibile, absolvenţii care s-au pregătit de-a lungul celor patru ani de liceu având posibilitatea să obţină note mari, dar obţinerea unei note de trecere nu este imposibilă nici pentru candidaţii mai puţin pregătiţi.

Anul acesta se pare că subiectele la istorie au ridicat mai multe probleme absolvenţilor de la profilul filologie. Majoritatea spun că subiectul al treilea la care se cerea realizarea unui eseu despre spaţiul românesc, de la autonomii locale la implicarea în relaţiile internaţionale din Evul Mediu, i-a cam luat prin surprindere.

Profesorii sunt însă de părere că subiectele nu au fost nici mai grele, nici mai uşoare faţă de cele la care se aşteptau, nu au fost capcane şi acoperă materia făcută la clasă, obţinerea unei note bune fiind relativ uşoară pentru cei care au fost atenţi la clasă.

Ultima probă a Bacalaureatului, proba la alegere a profilului şi specializării se va desfăşura pe 3 iulie. Cei mai mulţi dintre absolvenţii teleormăneni ai profilului real au ales biologia (1572), în timp ce absolvenţii de la uman au preferat geografia. Rezultatele vor fi afişate marţi, 7 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.