Social

2529 de absolvenţi de gimnaziu susţin Evaluarea Naţională în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Evaluarea Naţională 2016 debutează luni, 27 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 28 iunie, se va desfăşura proba scrisă la Limba maternă, doar în unităţile de învăţământ în care elevii au studiat această limbă, iar miercuri, 29 iunie, absolvenţii clasei a VIII-a vor încheia seria evaluărilor cu proba scrisă la Matematică. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 iulie, până în ora 16.00, în aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00, elevii nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate pe 5 iulie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Teleorman, pentru susţinerea Evaluării Naţionale, anul acesta s-au înscris 2529 absolvenţi de gimnaziu.

Candidaţii trebuie să se prezinte în sălile de examen până la ora 8.30, în fiecare zi în care se desfăşoară probele scrise. Examenul începe la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susţine examenul. Supravegherea va fi asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. În plus sălile de examen vor fi supravegheate audio şi video.

Elevii au la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală şi niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. Elevii care nu se află în sală în momentul distribuirii subiectelor pierd dreptul de a mai susţine Evaluarea Naţională în sesiunea respectivă. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. În această situaţie, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, aceştia având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ în acest scop. De asemenea, nu au voie să intre cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

În cazul în care candidaţii nu respectă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen.

Media obţinută la Evaluarea Naţională reprezintă 75% din media de admitere la liceu. Accesul la liceu este posibil, însă, şi pentru absolvenţii de gimnaziu care nu susţin Evaluarea Naţională, însă aceştia vor putea fi repartizaţi doar pe locurile rămase libere după cele două etape ale repartizării computerizate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.