Eveniment

250 cartuşe cu vârf de plastic, fără documente legale, descoperite la P.T.F. Turnu-Măgurele

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu-Măgurele – judeţul Teleorman au descoperit, în bagajele personale ale unui cetăţean roman, 250 de cartuşe, calibrul 9 mm, cu vârf de plastic, nedeclarate la controlul de frontieră.

În data de 7 mai 2019, în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu-Măgurele – I.T.P.F Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român T.I., în vârstă de 25 de ani.

Cu ocazia controlului de frontieră efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în bagajul personal al bărbatului, 250 de cartuşe, calibru 9 mm, cu vârf de plastic, pentru care nu a putut prezenta documentele legale privind deţinerarea şi introducerea în ţară.

Bărbatul a declarat faptul că a achiziţionat cartuşele din Bulgaria şi nu cunoştea faptul că este necesară o autorizaţie pentru procurarea şi deţinerea acestora.

În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea în vederea confiscării muniţiei, iar în cauză au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 342, alin. 1 din C.P., precum şi de „contrabandă calificată”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 271, din Legea 86/2006, privind Codul Vamal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.