Social

25 de contestaţii la definitivat, în Teleorman

Monica DUMITRESCU

Aproape o treime din numărul candidaţilor teleormăneni, care au finalizat examenul naţional de definitivare în învăţământ în sesiunea 2016, au depus contestaţii după afişarea primelor rezultate.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, anul acesta la examenul de definitivat în învăţământ s-au înscris 121 de dascăli. Au fost admişi să participe la proba scrisă 114 candidaţi care au îndeplinit cumulativ cele trei condiţii prevăzute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul “Bine” sau “Foarte bine” pentru anul şcolar în curs şi minimum media 8 la inspecţiile speciale la clasă desfăşurate pe perioada anului şcolar, însă s-au prezentat doar 93 dintre aceştia. 20 de candidaţi s-au retras după ce au văzut subiectele, în cursă rămânând doar 73 de candidaţi. Înaintea contestaţiilor doar 40 din cei 73 de candidaţi au reuşit să obţină minim nota 8 la proba scrisă, condiţie obligatorie pentru promovarea acestui examen. 25 de candidaţi au contestat nota primită. Rezultatele la contestaţii vor fi afişate joi, 18 august.

Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional care încheie formarea iniţială. Cei care nu promovează definitivatul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi. Conform metodologiei, profesorii se pot prezenta de maximum 3 ori la examenul de definitivat, în cel mult 5 ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.