Social

249 de absenţi şi 4 eliminaţi la ultima probă a Bacalaureatului

bacMonica DUMITRESCU

Absolvenţii de liceu care au susţinut Bacalaureatul în această sesiune au răsuflat uşuraţi. Ultima probă s-a desfăşurat vineri, 3 iulie, iar subiectele pe care le-au avut de rezolvat, cel puţin la biologie şi geografie, discipline alese de cei mai mulţi dintre candidaţi, au fost uşoare. Cel puţin aşa susţine majoritatea candidaţilor chiar dacă cei mai mulţi nu se aşteaptă la note prea mari.

În Teleorman s-au prezentat la ultima probă a bacalaureatului 2895 de absolvenţi de liceu. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, la a treia probă scrisă au fost înregistraţi 249 de absenţi. Patru candidaţi, doi de la centrul de examen organizat la Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede, unul de la centrul de examen organizat la Liceul Videle şi unul de la Liceul Marin Preda din Turnu Măgurele, au fost eliminaţi din examen după ce au fost surprinşi cu telefoane mobile sau materiale informative asupra lor în sălile de examen. Numărul eliminaţilor din examen în această sesiune a ajuns astfel la 9. La prima probă scrisă au fost eliminaţi 3 candidaţi de la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” Alexandria, Liceul Teoretic Zimnicea, Liceul “Virgil Madgearu” din Roşiorii de Vede, iar la a doua probă scrisă 2 candidaţi de la Liceul Tehnologic nr. 1 Alexandria şi Colegiul Naţional “Anastasescu” din Roşiorii de Vede. La probele orale nu a fost elininat în această sesiune niciun candidat.

Eliminaţii vor trebui să ia examenul de la capăt, probele pe care le-au susţinut şi promovat până la momentul elimănării nefiindu-le recunoscute ca în cazul celorlalţi candidaţi care nu promoveză examenul. Mai mult decât atât, eliminaţii din această sesiune vor putea susţine bacalaureatul abia în toamna anului viitor, în următoarele două sesiuni pierzându-şi dreptul de a participa.

Rezultatele vor fi afişate marţi, 7 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00- 20.00, se vor putea depune contestaţiile. Soluţionarea contestaţiilor se va face între 7 şi 9 iulie, iar afişarea rezultatelor finale se va face pe data de 10 iulie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.