Social

24 de noi locuințe pentru tineri vor fi construite la Roșiorii de Vede

Alte 24 de unități locative vor fi construite pentru tineri, la Roșiorii de Vede, prin Agenția Națională de Locuințe. Amplasamentul în vederea construirii noului bloc ANL a fost predat miercuri, 15 ianuarie, în cadrul unei întâlniri la care au luat parte viceprimarul municipiului, Cristiana Piper-Savu, reprezentanții Compartimentului Investiții Publice din cadrul Direcției Arhitect Șef, dar și directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL), George Ciprian Stan, proiectantul, executantul obiectivului și furnizorii de utilități.

Obiectivul de investiții „Bloc locuințe pentru tineri St+P+3E 24 unități locative Aleea Parc Nord – lotul 2 f.n. (tronson 7+8)” este finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe și din bugetul local.

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă.

În prezent, după modificarea legislaţiei, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de cel puţin un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă ori cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.