Eveniment

24 de intervenții ISU în doar 24 de ore / Patru locuințe au fost în pericol să fie distruse în totalitate de foc

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență “A.D. Ghica”, în județul Teleorman au avut loc 24 de intervenții într-un interval de 24 de ore. Dintre misiunile salvatorilor, 6 au fost pentru stingerea incendiilor, iar 18 pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor cu probleme medicale, cu ajutorul echipajelor SMURD.

Patru locuințe din localitățile Merenii de Jos, Purani, Giuvărești (jud. Olt) și Sfințești, salvate la timp pentru a nu fi distruse în totalitate, pompierii militari teleormăneni reușit să localizeze și să stingă flăcările la timp. Cauzele probabile ale acestor incendii au fost coșul de fum, mijloacele de încălzire defecte și instalațiile electrice suprasolicitate ori cu improvizaţii.

Celelalte două incendii, la care pompierii au fost solicitați să intervină, au izbucnit la două autoturisme, unul pe raza localității Măgura și celălalt în municipiul Alexandria. Acestea au fost stinse în limitele găsite, însă pericolul cel mai mare a fost la autovehiculul din Măgura, care funcționa cu o instalație de gaz, iar în portbagaj mai avea și două butelii de aragaz. Din fericire, pompierii au reușit să evacueze buteliile în condiții de siguranță și să stingă focul rapid. Cele două evenimente s-au produs, cel mai probabil, din cauza unor scurtcircuite la instalațiile electrice.

Pentru prevenirea incendiilor de locuințe, ISU Teleorman recomandă tuturor cetățenilor: să manifeste atenție maximă la utilizarea mijloacelor de încălzire, să nu lase focul aprins în locuințe atunci când acesta nu poate fi supravegheat în permanent, să verifice și să curețe coșurile de fum, să nu suprasolicite instalațiile electrice și să nu folosească diferite improvizaţii pentru încălzirea locuinței (reșeuri electrice, calorifere defecte, etc), să repare sobele în cazul în care prezintă crăpături ori defecțiuni.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.