Social

2391 de solicitări pentru înscrierea în clasa pregătitoare în Teleorman, în prima etapă

clasa pregatitoareMonica DUMITRESCU

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016-2017 s-a încheiat vineri, 18 martie. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în Teleorman au fost depuse 2391 de cereri de înscriere.

În intervalul 25 – 26 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, informaţii privind candidaţii înmatriculaţi după prima etapă.

Locurile rămase libere după prima etapă şi procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere vor fi afişate pe 26 martie. Etapa a doua va avea loc în perioada 30 martie-8 aprilie, când vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ. În această etapă pot fi depuse solicitările de înscriere în altă şcoală decât cea de circumscripţie. Părinţii vor completa o cerere de înscriere, iar repartizarea se va face pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Departajarea, în cazul în care numărul cererilor de înscriere la o unitate de învăţământ este mai mare comparativ cu numărul locurilor, se va face în baza unor criterii generale şi specifice. Astfel, au prioritate copiii care au fraţi în aceeaşi şcoală, cei care sunt orfani de unul sau de ambii părinţi sau cei care au un certificat medical de încadrare în grad de handicap. Dacă nu se poate face departajarea după aceste criterii generale, sunt aplicate şi criteriile specifice, acestea fiind elaborate de fiecare unitate de învăţământ în parte, cu menţiunea că acestea nu pot fi discriminatorii şi trebuie să ţină cont de faptul că toţi copiii au drepturi egale.

Pe 15 aprilie, vor fi afişate, la unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare, listele cu copiii înscrişi după a doua etapă.

Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate în perioada 18-22 aprilie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru anul şcolar 2016-2017, au fost aprobate 2594 de locuri în clasa pregătitoare în unităţile de învăţământ din Teleorman. În total, vor fi înfiinţate 111 clase pregătitoare în şcolile din Teleorman. În 30 de localităţi teleormănene, copiii înscrişi la clasa pregătitoare în anul şcolar viitor vor învăţa în clase de simultan, alături de colegii lor mai mari, această măsură fiind luată din cauza numărului foarte mic de copii de vârstă şcolară. În aceste localităţi numărul copiilor care vor merge anul viitor în clasa pregătitoare este mai mic de 10 copii.

Şi anul acesta, în perioada înscrierii copiilor în învăţământul primar, funcţionează linia specială Tel Verde 0.800.816.247 la care părinţii pot obţine informaţii. Un inspector şcolar, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, va răspunde apelurilor la acest număr de telefon gratuit, până pe data de 22 aprilie 2016, de luni până joi, în intervalul orar 08:00 – 17:00, şi vineri, în intervalul orar 8.00-14.00, şi va da părinţilor informaţiile de care au nevoie. Părinţii pot găsi răspunsurile la întrebările privind metodologia şi calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare sau clasa I şi pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, sau direct la unităţile de învăţământ la care intenţionează să-şi înscrie copiii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.