Social

235 de elevi corigenţi sau cu situaţia neîncheiată, la sfârşitul anului şcolar 2015-2016

Monica DUMITRESCU

Elevii care au rămas corigenţi sau cu situaţia neîncheiată la sfârşitul anului şcolar 2015-2016 se pregătesc de examene. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, în această situaţie sunt 147 de elevi din toate ciclurile de învăţământ preuniversitar, care au rămas corigenţi la una sau mai multe discipline, la care se mai adaugă alţi 88 de elevi cu situaţia neîncheiată. Sesiunea de susţinere a corigenţelor demarează pe 2 august. Primii care vor susţine examenele, în perioada 2-3 august, sunt elevii din clasele terminale de liceu, stagii de pregătire practică, învăţământ profesional.

Urmează, în perioada 10-12 august, elevii din clasa a VIII-a. Ceilalţi elevi vor putea susţine examenele de corigenţă în 29 august şi 2 septembrie, potrivit unei note a Ministerului Educaţiei Naţionale.

Elevii din clasa a VIII-a care susţin şi promovează examenul de corigenţă se vor putea înscrie la admiterea în clasa a IX-a pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere, respectiv în a doua sau a treia etapă de admitere în învăţământul profesional, iar cei din clasele terminale de liceu se pot înscrie pe data de 5 august pentru susţinerea bacalaureatului în cea de-a doua sesiune din acest an care se va desfăşura începând cu 16 august.

Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu şi de liceu, precum şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică şi cei din anul de completare care nu pot participa la sesiunile de corigenţă stabilite pentru aceste clase în luna august se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe, din perioada 29 august-2 septembrie.

Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu şi de liceu, precum şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică şi cei din anul de completare care s-au prezentat la sesiunile de corigenţe pentru aceste clase din luna august şi care nu au promovat examenele de corigenţă vor fi declaraţi repetenţi şi nu mai au dreptul să se prezinte la sesiunea din 29 august-2 septembrie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.