Social

23 noiembrie, data la care are loc concursul de intrare în rezidenţiat

mediciMinisterul Sănătății va organiza pe 23 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, informează Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Concursul se desfăşoară în centrul universitar Bucureşti pentru posturile publicate în judeţul Teleorman şi alte 11 judeţe şi în Capitală şi pentru locurile publicate în centrele universitare Bucureşti şi Constanţa.

Candidaţii de la ministerele cu reţea sanitară proprie şi cei pentru Ministerul Educaţiei Naţionale vor susţine concursul numai în centrul universitar Bucureşti.

Concursul se desfăşoară sub forma de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durata de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Departajarea candidaţilor care au obţinut punctajul maxim posibil se face prin susţinerea unei probe suplimentare de departajare. Această probă are loc în ziua de sâmbătă, 29 noiembrie, în centrul universitar în care s-a desfăşurat concursul. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.