Eveniment

23 de persoane din Roşiorii de Vede, înşelate prin apeluri telefonice false

Poliţiştii din municipiul Roşiorii de Vede au definitivat cercetările într-un dosar penal privind comiterea mai multor înşelăciuni prin apeluri telefonice false.

În vara anului 2013, aceştia au fost sesizaţi de o persoană din localitate cu privire la faptul că a fost înşelată cu suma de 3.000 lei. O persoană necunoscută a contactat telefonic partea vătămată, a pretins că este reprezentant al unei emisiuni televizate şi a anunţat-o că este câştigătoare a unui concurs realizat la această emisiune. Pentru a putea intra în posesia premiului, partea vătămată a fost îndrumată să depună suma de bani într-un cont bancar. Când şi-a dat seama că a fost înşelată, partea vătămată i-a anunţat pe poliţişti.

Pe parcursul cercetărilor, care au durat aproximativ un an, poliţiştii au identificat atât suspecţii, M. Mihai, de 21 ani, din Rădăuţi, şi P. Gigel, de 26 ani, din Suceava, încarceraţi într-un penitenciar, şi U. Carmen, de 38 ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt. Cei trei suspecţi au produs un prejudiciu de 16.000 lei.

23 de persoane din municipiul Roşiorii de Vede şi din alte localităţi din ţară au fost înşelate în acest mod.

Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune prin folosire de nume sau calităţi mincinoase. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi în stare de arest. Femeia a fost reţinută de poliţiştii roşioreni pentru 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Teleorman, iar instanţa de judecată a dispus măsura preventivă de obligare a acesteia de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 30 zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.