Eveniment

23 de permise reținute și peste 50 de amenzi pentru viteză, într-o singură zi/ 13 accidente grave, soldate cu nouă morți și șapte răniți grav, de la începutul anului

13 accidente grave de circulație, soldate cu decesul a nouă persoane și rănirea gravă a altor șapte, s-au produs pe drumurile din Teleorman de la începutul anului, potrivit statisticilor. La baza producerii acestora au stat, conform datelor oficiale, atât viteza sub cele două forme – neadaptată condițiilor de drum/trafic sau neregulamentară, cât și indisciplina pietonilor. În acest sens, oamenii legii au intensificat atât verificările în trafic, pentru respectarea regulilor, cât și acțiunile de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.

De asemenea, în cadrul acțiunilor, polițiștii rutieri verifică și modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară stabilite prin Legea nr. 55/2020, în timpul efectuării transportului de persoane prin curse regulate/speciale.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliție Teleorman, numai pentru ziua de luni, 7 iunie, pentru neregulile constatate, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 35.000 de lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut 23 de permise de conducere, fiind totodată retrase două certificate de înmatriculare. Dintre sancțiunile aplicate, peste 50 au vizat nerespectarea regimului legal de viteză, iar cinci pentru nereguli privind efectuarea manevrei de depășire.

Pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere, în săptămâna 7-13 iunie, la nivel național sunt derulate acţiuni punctuale în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. De asemenea, polițiștii rutieri din județ vor continua acțiunile de verificare a legalității efectuării transportului de persoane, precum și de prevenire și combatere a conducerii sub influența alcoolului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.