Politic

23 de inițiative legislative, susținute de deputatul Maria Stoian în prima sesiune parlamentară

Cea de-a doua sesiune parlamentară a început la 1 septembrie, Camera Deputaților și Senatul reunindu-se într-o ședință comună, deși pe parcursul vacanței parlamentare, aleșii au mai fost convocați de câteva ori în sesiuni extraordinare.

Aflată la primul mandat de parlamentar, în urma alegerilor care au avut loc în 6 decembrie 2020, teleormăneanca Maria Stoian are la activ 23 de propuneri legislative inițiate în prima sesiune parlamentară. De asemenea, aceasta a mai adresat o întrebare către Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, privind drumul de mare viteză Alexandria – București, și o interpelare pentru Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, ce viza situația proiectului privind reabilitarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în județul Teleorman.

Printre proiectele de lege pe care deputatul Maria Stoian le susține, se numără inițiative ce vizează modificări la Legea Educației Naționale, un proiect de lege privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan, dar și de modificare a legii privind privatizarea societăților ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului, un alt proiect de lege privește completarea legii privind sistemul unitar de pensii publice, altul urmărește stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale.

Totodată, alte inițiative legislative pe care deputatul Stoian și-a pus semnătura privesc modificări la regimul juridic al contravențiilor sau modificări și completări la legea vânătorii și protecției fondului cinegetic, dar și pe cele care propun instituirea Zilei Naționale a Alergătorului pe 26 mai sau a Zilei Naționale a Înotului pe 19 iulie.

Tot în prima parte a acestui mandat, Maria Stoian a mai utilizat și un alt instrument parlamentar, respectiv declarații politice, în care le-a vorbit colegilor deputați despre “Piața forței de muncă”, “Previziunile economice pentru 2021”, “Transparența salarială și egalitatea de șanse”, “Uniunea piețelor de capital la nivelul Uniunii Europene” sau despre “Ce a dus la creșterea prețurilor?”.

One Comment

  1. ioan- avocat

    Dar un proiect de lege formulat de ea personal , are acest deputat ? Ca initiativele altora nu inseamna ca ai tu vreun merit !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.