Eveniment

23 de dosare penale întocmite de Poliția Animalelor din Teleorman

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Teleorman au intervenit la 16 apeluri primite pe numărul unic pentru situații de urgență 112, au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale și au soluționat peste 250 de petiții privind protecția animalelor, de la data operaționalizării structurii și până marți, 15 iunie, potrivit datelor furnizate de prezentanții Inspectoratului de Poliție Teleorman.

Potrivit sursei citate, în perioada menționată au fost emise cinci ordine de plasare a animalelor în adăpost și au fost întocmite nu mai puțin de 23 de dosare penale, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea de infracțiuni de rănirea sau schingiuirea animalelor.

Biroul pentru Protecția Animalelor funcționează în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman și este prevăzută cu funcții de ofițeri și agenți de poliție, precum și de ofițeri specialiști – medici veterinari.

Actul normativ pentru înființarea Poliției Animalelor, structură în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, a fost publicat în Monitorul Oficial, vineri 16 octombrie 2020. Legislația privind protecția animalelor reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților și instituțiilor statului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.