Eveniment

21 de teleormăneni au încercat să se sinucidă în week-end

ambulantaAglomeraţie la Serviciul Judeţean de Ambulaţă Teleorman la sfârşitul săptămânii trecute, când peste 440 de teleormăneni au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă şi, ca de fiecare dată, cele mai multe solicitări au fost pentru bolile cardiovasculare, precum şi pentru urgenţele cauzate de durerile abdominale sau de spate.

Cum sâmbătă a fost vreme adevărată de primăvară, mulţi au ales să facă diverse treburi prin gospodărie, fapt care a dus la accidente, altele decât cele rutiere, peste 20 de persoane solicitând ambulanţa pentru căderi sau alte accidente. Alte persoane, văzând probabil vremea frumoasă, au ales să petreacă altfel, consumând alcool peste măsură, 7 teleormăneni ajungând la spital la un pas de comă alcoolică, iar alte 21 de persoane, victime ale agresiunilor săvârşite cu violenţă asupra lor pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice.

Din păcate, la spital au ajuns şi foarte mulţi copii bolnavi, cea mai mare parte a lor din cauza problemelor respiratorii, vremea schimbătoare favorizând dezvoltarea virozelor respiratorii, aproape 40 de copii fiind duşi de urgenţă la spital, iar 14 persoane au ajuns la urgenţă din cauza temperaturii ridicate şi 4 cu convulsii. Solicitări mai multe au venit şi din partea persoanelor cu afecţiuni psihice, inclusiv depresivi. Medicii de specialitate susţin ca numărul solicitărilor şi al internărilor creşte primăvara din cauza depresiilor tot mai frecvente, atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor. Altă categorie prezentă în acest anotimp la unitatea de primire urgenţe este formată din pacienţii cu tentative de suicid. Chiar dacă primăvara este un anotimp frumos, nu toate persoanele se bucură de această schimbare de sezon şi nu reuşesc să se adapteze, modificările hormonale care reglează starea psihică afectând mulţi teleormăneni şi recurg la gesturi regretabile. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Teleorman, de vineri noaptea şi până luni de dimineaţă, salvarea a fost solicitată de 21 de ori pentru tot atâtea persoane care au încercat să-şi încheie socotelile cu viaţa sau pentru că au suferit căderi psihice. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.