Social

21 de candidaţi teleormăneni la posturile de directori în şcoli au fost respinşi la proba scrisă VEZI SUBIECTELE

Monica DUMITRESCU

Din cei 141 de candidaţi din Teleorman, care au susţinut miercuri, 12 octombrie 2016, proba scrisă în cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, 115 au reuşit să acumuleze minim 35 de puncte din cele 50 posibile, pentru a promova această probă. Alţi 5 candidaţi sunt în curs de evaluare, după ce membri ai comisiilor de evaluare, nu s-au putut prezenta. Aceştia vor fi notaţi în zilele următoare, înainte de începerea probelor de interviu şi evaluare a CV-ului.

21 de candidaţi au obţinut mai puţin de 35 de puncte şi au fost declaraţi respinşi. Conform metodologiei, rezultatele la proba scrisă nu pot fi contestate.

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, un singur candidat a reuşit să obţină punctajul maxim de 50 de puncte. Este vorba despre prof. Alexe Ion, director al Liceului Teoretic “Constantin Noica” din Alexandria, candidat la această funcţie pentru următorii patru ani.

Pe lista respinşilor se află şi dascăli cu notorietate, care au deţinut funcţii de conducere în învăţământul teleormănean timp de mai mulţi ani.

Subiectele i-au luat prin surprindere pe majoritatea candidaţilor. Dascălii au avut de rezolvat un test grilă cu 60 de întrebări, fiecare având o singură variantă corectă de răspuns, împărţite după natura aptitudinilor evaluate, respectiv aptitudini cognitive şi competenţe manageriale. În prima parte a testului candidaţii au avut de reperat diferenţe între mai multe figuri. 20 de întrebări au fost de cultură generală sau de logică şi 20 de întrebări au vizat competenţele manageriale. VEZI AICI SUBIECTELE

Candidaţii au avut la dispoziţie 2 ore pentru rezolvarea acestor subiecte.

În perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016, cadidaţii care au promovat proba scrisă vor susţine alte două probe: interviul şi evaluarea CV-ului. La fiecare din cele două probe punctajul maxim acordat este de 50 de puncte, ca şi la proba scrisă, punctajul minim pentru promovare fiind de 35 de puncte.

Candidaţii unici pe post care obţin minim 35 de puncte la fiecare dintre cele trei probe vor fi declaraţi promovaţi. În cazul în care pentru un post sunt mai mulţi candidaţi admişi, postul va fi ocupat de candidatul cu cel mai mare punctaj cumulat la cele trei probe. În cazul egalităţii de punctaj, este declarat promovat candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă şi în această situaţie egalitatea se păstrează, pentru unităţile de învăţământ cu filiera tehnologică, este declarat promovat candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocaţională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unităţii de învăţământ, iar pentru celelalte unităţi de învăţământ este declarat promovat candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă şi în această situaţie egalitatea persistă, este declarat promovat candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.

Rezultatele concursului vor fi afişate pe 18 noiembrie 2016. În perioada 21-23 noiembrie pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până cel târziu la 9 decembrie, urmând ca pe 16 decembrie rezultatele finale să fie validate în consiliul de administraţie al ISJ Teleorman şi transmise la Ministerul Educaţiei.

În Teleorman au fost scoase la concurs în total 173 de posturi (142 de director şi 31 de director adjunct). Pe posturile care nu vor fi ocupate în urma acestui concurs vor fi numiţi direct dascăli, alţii decât cei care au ocupat până acum postul şi nu au promovat concursul sau nu s-au înscris la acesta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.