Eveniment

20 de solişti, în competiţia pentru obţinerea trofeului festivalului de muzică populară “Pe deal la Teleormănel”

festivalMonica DUMITRESCU

Joi seară, pe scena Casei de Cultură din Alexandria, se desfăşoară concursul de muzică populară în cadrul celei de-a 45-a ediţie a Festivalului “Pe deal la Teleormănel”. În urma preselecţiei desfăşurată în data de 15 octombrie, din cei peste 40 de candidaţi înscrişi au primit girul juriului pentru a intra în competiţia pentru obţinerea trofeului festivalului sau a unuia din celelalte premii oferite de organizatori, doar 20 de solişti din toate zonele etnofolclorice ale ţării.

Din Teleorman au participat la preselecţie 8 solişti de muzică populară, însă doar unul a trecut de rigorile juriului alcătuit din personalităţi de seamă ale vieţii culturale şi artisitice, specialişti în domeniul cercetării culturii şi tradiţiei populare. Este vorba de Neagu Cristina Daniela, care s-a numărat printre cei 20 de solişti intraţi în concurs.

Câştigătorii premiilor festivalului vor fi anunţaţi vineri, 17 octombrie, în cadrul Galei Laureaţilor care se va defăşura pe scena amplasată în faţa Casei de Cultură din Alexandria, începând cu ora 19.00. Gala Laureaţilor va fi urmat de un spectacol susţinut de Ansamblul Burnasul, Matilda Pascal Cojocăriţa, Nineta Popa şi alţi cunoscuţi interpreţi de muzică populară românească.

Ca şi anul trecut, Festivalul naţional de muzică populară “Pe deal la Teleormănel”, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, în parteneriat cu Primăria Alexandria este integrat într-o manifestare mai amplă intitulată “Toamna teleormăneană’’, dedicată sărbătoririi recoltelor şi a producătorilor. Astfel, spectacolele vor continua la Alexandria până la sfârşitul acestei săptămâni. Organizatorii au pregătit pentru alexăndreni concerte de muzică populară-etno, rock, pop şi dance susţinute de vedete naţionale. Sâmbătă, 18 octombrie, pe scena din faţa Casei de Cultură din Alexandria se va desfăşura un concert de muzică populară-etno. Irina Loghin, Sylvie, Uni K, Ion Drăgan şi Iulia Mihai vor susţine recitaluri în faţa publicului alexăndrean. Duminică, 19 octombrie, vor susţine recitaluri Pact by Leo Iorga&Adi Ordean, Bandidos, Karma, Marius Bălan şi Octavian Broşteanu. Spectacolele vor fi prezentate de Iulian Niculae alias Jul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.