Eveniment

20 de permise, reținute la sfârșit de săptămână / Șoferii sub influența alcoolului, nelipsiți de pe șoselele din Teleorman

Polițiștii teleormăneni au aplicat, la acest sfârșit de săptămână, 196 de sancțiuni contravenționale în valoare de 110.210 lei, au reținut 20 de permise de conducere  în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au retras 9 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost legitimate 483 de  persoane, verificate 309 de autovehicule, au fost efectuate 157 de testări pentru alcool  și 13 testări drugtest. Dintre acestea, 10 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform Legii 61/1991 Rep.
Astfel, vineri, 25 august, în jurul orelor 21.33, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roșiori de Vede au  depistat un bărbat de 28 de ani, din municipiul Roșiori de Vede, în timp ce conducea un autoturism în municipiu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
În aceeași zi, în jurul orelor 11.30, polițiștii din cadrul Secției nr. 13 Poliție Rurală Smârdioasa au depistat un bărbat de 43 de ani, din comuna Izvoarele, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506 B, în comuna Izvoarele, județul Teleorman, având dreptul de a conduce suspendat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză  a  fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
Duminică, 27 august, în jurul orelor 10.00, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au depistat un bărbat de 48 de ani, din comuna Peretu, în timp ce conducea un autoturism  în comuna Peretu, având dreptul de a conduce suspendat. În cauză  a  fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat”  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.
În noaptea de duminică spre luni, în jurul orelor 00.43, polițiștii  din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 27 de ani, din comuna Tudora, județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Drăgănești Vlașca, județul Teleorman, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de  0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și valabilitatea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare era expirată. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.