Social

2.299 de locuri în clasa pregătitoare, disponibile în Teleorman/ Tel Verde pentru informaţii privind înscrierea în învăţământul primar

Şi anul acesta, în perioada înscrierii copiilor în învăţământul primar, funcţionează linia specială Tel Verde 0.800.816.247 la care părinţii pot obţine informaţii. Un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman va răspunde apelurilor la acest număr de telefon gratuit, până pe data de 19 aprilie 2019, de luni până joi, în intervalul orar 08:00 – 16:00, şi vineri, în intervalul orar 8.00-14.00, şi va da părinţilor informaţiile de care au nevoie. Astfel, pot fi obținute răspunsuri la întrebările privind metodologia şi calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare sau clasa I şi pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, sau direct la unităţile de învăţământ la care intenţionează să-şi înscrie copiii.

2.299 de locuri, disponibile în școlile de Teleorman/ 12 locuri pentru învățământul special

Pentru anul școlar 2019-2020, în unitățile școlare din județul Teleorman sunt disponibile 2.299 de locuri în clasa pregătitoare, potrivit ISJ Teleorman. Dintre acestea, 295 sunt locuri în învățământul simultan, iar alte 12 sunt locuri pentru învățământul special.

Conform planului de școlarizare 2019-2020, în multe localități din mediul rural unde numărul copiilor cu vârstă de școlarizare este unul mic, unitățile de învățământ au recurs la învățământul simultan, la fel ca în anii trecuți. Astfel, în aproape 40 de unități de învățământ, toate din mediul rural, unde sunt disponibile 295 de locuri pentru clasa pregătitoare în învățământul simultan, copiii din clasa pregătitoare vor învăța în aceeași clasă cu cei de vârstă mai mare.

În alte 56 de unități de învățământ din mediul rural s-a solicitat înființarea a câte o clasă de grupă pregătitoare, în timp ce la Școala Gimnazială nr. 1 Blejești, Școala Gimnazială Pietroșani și Școala Gimnazială Tătărăștii de Jos s-a solicitat înființarea a câte două clase de grupă pregătitoare.

Și, în timp ce în unitățile școlare din mediul rural se încropește cu greu câte o clasă de grupă pregătitoare, altfel stau lucrurile când vine vorba de școlile de la oraș, unde s-a solicitat înființarea a câte trei sau chiar patru clase.

Înființarea celor mai multe clase de grupă pregătitoare a fost solicitată de Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” din Alexandria, unde au fost aprobate patru clase pentru grupa zero, cu câte 25 de locuri fiecare.

Pentru alte unițăți școlare, ca Școala Gimnazială “Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială nr. 7 Alexandria a fost aprobată înființarea a câte trei clase pregătitoare.

Potrivit ISJ Teleorman, în ceea ce privește învățământul special, pentru anul școlar 2019-2020, au fost aprobate două clase cu câte șase locuri la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alexandria și la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Roșiorii de Vede.

Pentru anul școlar 2019-2020 a mai fost aprobată și înființarea unei clase step by step, cu 25 de locuri, la Școala Gimnazială nr. 4 Turnu Măgurele.

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2019-2020 începe luni, 4 martie 2019. Potrivit calendarului, pe 29 martie este programată afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.