Social

198 de absolvenți au participat la Bursa locurilor de muncă, dintre aceștia 115 fiind selectați în vederea încadrării în muncă

198 de absolvenți din promoția 2019 au participat la Bursa locurilor de muncă, eveniment desfășurat vineri, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agenţiilor Locale din Roşiori de Vede şi Turnu Magurele, dintre aceștia 115 fiind selectați în vederea încadrării în muncă.

La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți s-au prezentat 36 agenți economici care au interacționat, în mod direct, cu 485 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, informează reprezentanții instituției.

De asemenea, la eveniment au participat și reprezentanți ai Centrului Militar Județean Teleorman, care au prezentat oferta educațională pentru anul viitor și au distribuit pliante de promovare.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, eveniment organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, s-a adresat atât absolvenților promoției 2019, cât și tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau care doresc să se reorienteze profesional.

În vederea participării la eveniment, AJOFM Teleorman a contactat aproximativ 850 agenți economici, fiind identificate 568 locuri de muncă vacante.

Meseriile în care au fost comunicate locurile de muncă vacante au fost de: inginer mecanic, inginer electromecanic, inginer electrotehnist, proiectant inginer construcții, proiectant inginer instalații, asistent analist, proiectant inginer electromecanic, proiectant inginer electrotehnic, proiectant inginer mecanic, economist în management, contabil, laborant chimist, operator calculator electronic și rețele, operator introducere, validare și prelucrare date, factor postal, vânzător, lucrător comercial, lăcătuș mecanic, operator la mașini-unelte cu comandă numerică, stivuitorist, sudor, vopsitor, electrician de întreținere și reparații, electrician auto, electromecanic, șofer autocamion/mașină de mare tonaj, frezor universal, tinichigiu, tâmplar, mecanic utilaj, mecanic agricol, zidar, ipsosar, ospătar, barman, brutar, croitor, confecționer-asamblor articole din textile, muncitori necalificați, etc.

Pe de altă parte, atât absolvenții, cât și celelalte persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au obținut informații suplimentare, referitoare la cursurile de formare profesională derulate de Agenție, la facilitățile acordate în cazul angajării și la ocuparea unui loc de muncă în străinătate prin intermediul rețelei EURES.

În acest sens, au fost amenajate standuri separate pentru activitățile de mediere, consiliere privind cariera, formare profesională, acordarea de informații privind alcătuirea unui CV, a unei scrisori de intenție precum și alte tehnici de identificare a unui loc de muncă și au fost distribuite pliante, broșuri, flyere pentru promovarea serviciilor oferite de AJOFM Teleorman, precum și a proiectelor implementate.

Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale/Punctelor de lucru, din raza de domiciliu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.