Social

181 de teleormăneni s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore / Rata de incidență a crescut la 1.96

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Teleorman, 181 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19. În același timp, numărul testelor RT-PCR efectuate a fost de 168.

Conform cifrelor date publicității de Direcția de Sănătate Publică Teleorman privind rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Teleorman, numărul localităților în care rata de infectare a depășit 2 cazuri la mia de locuitori este în creștere. Astfel, din cele 27 de UAT-uri care se află în această situație, cea mai mare rată de incidență este în comuna Islaz – 6.42 cazuri, urmată de Zâmbreasca, unde rata de incidență este, de asemenea, mare – 6.26. La fel și în comunele Blejești – 5.67 și Uda Clocociov – 5.28. peste 4 cazuri de infectare la mia de locuitori înregistrează comunele Vedea, Măldăeni, Nanov și Gălăteni. În ceea ce privește localitățile urbane, cea mai mare rată de incidență este în municipiul Roșiorii de Vede – 3.46 cazuri, în ultimele două săptămâni 104 roșioreni fiind confirmați cu COVID-19. La Turnu Măgurele rata de incidență este de 3.13, cu 85 de cazuri confirmate, la Videle – 2.95, în timp ce în municipiul reședință de județ, Alexandria, rata de incidență este 2.58, numărul persoanelor care au aflat că au infecție cu noul coronavirus în ultimele 14 zile fiind 127. Orașul Zimnicea rămâne în continuare cu o rată scăzută – 0.14 și cu doar două cazuri confirmate în perioada de raportare.

Pe de altă parte, 19 localități din mediul rural reușesc să se mențină cu rata de infectare zero, deși de la o raportare la alta, și numărul acestora este în descreștere.

Conform sursei citate, la nivelul întregului județ, rata de incidență a crescut la 1.96 cazuri la mia de locuitori, 702 teleormăneni primind vestea că au contractat virusul în ultimele 14 zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.