Social

180 de medici de familie în contract cu CAS în 2013

Până la această dată, la nivelul judeţului Teleorman numărul medicilor de familie aflaţi în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman este de 180 de medici de familie, care au cabinete deschise atât în mediul rural, cât şi în rural.

Potrivit datelor Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman, numărul medicilor de familie care au contract valabil în anul 2013 cu CAS Teleorman este de 180 de medici, dintre care peste 65 de cabinete medicale de medicină de familie sunt deschise în mediul urban, peste 25 la Alexandria, 15 la Roşiorii de Vede, circa 15 cabinete sunt disponibile locuitorilor din Turnu Măgurele, 7 la Zimnicea şi 5 la Videle.

Restul medicilor de familie, aproximativ 115 cabinete medicale de medicină de familie sunt distribuite în mediul rural, însă acestea nu deservesc în totalitatea locuitorii judeţului, deoarece sunt localităţi unde nu există cabinete cabinete medicale, cum este cazul localităţii Beciu, unde, conform Listei medicilor de familie în contract cu CAS în anul 2013, locuitorii din această localitate fiind înscrişi la medici din localităţile limitrofe.

Asta pentru că, potrivit legii, pentru a deveni asigurat şi a beneficia de asistenţă medicală trebuie orice persoană se poate înscrie pe lista unui medic acreditat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, alegerea medicului nefiind îngrădită de nici un fel de obligativitate. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.