Social

18 localități din Teleorman au rata de infectare mai mică de 3 cazuri la mia de locuitori / Școlile ar putea funcționa fizic fără prag de vaccinare, dacă CNSU adoptă măsura

Marți, 9 noiembrie, rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 din 18 localități teleormănene era mai mică de 3 la mia de locuitori, conform cifrelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman. Este vorba despre Bragadiru, Slobozia Mândra, Tătărăștii de Sus, Balaci, Islaz, Siliștea-Gumești, Troianul, Plosca, Călmățuiu de Sus, Lunca, Seaca, Plopii-Slăvitești. Blejești, Dobrotești, Sfințești, Beuca, Bogdana, Segarcea-Vale. Acest lucru înseamnă că, dacă propunerea făcută de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în ședința de guvern de luni va fi aprobată, în aceste localități, școlile vor putea funcționa cu prezență fizică, fără a se mai ține cont de pragul de 60% personal vaccinat în unitățile de învățământ. Decizia ar putea fi adoptată la finalul acestei săptămâni de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență și, totodată, până atunci, situația epidemiologică la nivelul județului Teleorman se va modifica, astfel că numărul localităților care s-ar putea încadra în excepția privind funcționarea școlilor ar putea fi mai mare. De remarcat, că, la momentul actual, rată de incidență mai mică de 3 la mie se înregistrează doar în unități administrativ-teritoriale rurale, municipiul Turnu Măgurele fiind singura localitate urbană care, cu o incidență actuală de 3.46, s-ar putea încadra în zilele următoare în noul scenariu de funcționare a unităților de învățământ.

Potrivit DSP Teleorman, rata de infectare la nivelul județului continuă să scadă și a ajuns la 6.32, în ultimele două săptămâni numărul teleormănenilor infectați cu SARS-CoV-2 fiind de 2251 de persoane; de asemenea, în cinci comune, incidența cumulată a cazurilor de infectare este sub 1 la mia de locuitori: Dobrotești, Sfințești, Beuca, Bogdana, Segarcea-Vale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.