Eveniment

18 candidaţi vor intra în concurs la Festivalul Mărţişorului pentru copii

În urma preselecţiei organizată de Primăria municipiului Alexandria, miercuri, 20 martie, au fost desemnaţi 18 candidaţi care vor intra în concursul de muzică uşoară şi populară din cadrul Festivalului Mărţişorului pentru copii ce va avea loc săptămâna viitoare. Potrivit organizatorilor, la preselecţie au participat peste 30 de copii din Alexandria. Juriul format din prof. Vasilchia Grosu de la Şcoala de Artă Alexandria, rapsodul Florin Ologeanu de la Centrul Cultural Alexandria şi Alexandra Drăguţ, reprezentant al compartimentului Cultură din cadrul Primăriei Alexandria a considerat că au talent şi sunt pregătiţi să intre în concurs 13 candidaţi la secţiunea muzică uşoară vocală, categoria 11-14 ani, 3 candidaţi la secţiunea muzică uşoară vocală, categoria 7-10 ani şi câte un candidat pentru secţiunile muzică uşoară instrumentală, categoria 11-14 ani şi muzică populară, categoria 7-10 ani, pentru celelalte categorii de vârstă de la aceste două secţiuni, nefiind nefiind desemnat niciun candidat.

Concursul se va desfăşura miercuri 27 martie, începând cu ora 18.00, la Casa de cultură din municipiul Alexandria, sub forma unui spectacol cu public ce va fi prezentat de actriţa Adriana Guluţanu. Juriul concursului îl va avea ca preşedinte pe Eugen Petre Sandu, conf. univ. dr. la Universitatea Craiova, departamentul Muzică, iar membri juriului vor fi: prof. Maria Guşman de la Liceul Teoretic “Henri Coandă” din Craiova, Vasilchia Grosu, prof. pian la Şcoala de Artă Alexandria,  rapsodul Florin Ologeanu de la Centrul Cultural Alexandria şi prof. Iulian Tismăneanu de la Şcoala Gimnazială nr. 7 Alexandria.

Vor fi acordate trofee şi premii în bani pentru câştigători. De asemenea, vor fi acordate şi menţiuni precum şi premii de participare pentru ceilalţi candidaţi, aşa încât nimeni nu va pleca cu mâna goală acasă. Cei mai talentaţi dintre copiii participanţi la acest festival vor fi susţinuţi şi promovaţi pe viitor de primăria Alexandria.

Festivalul Mărţişorului pentru copii se află la prima ediţie şi are ca scop descoperirea tinerelor talente pentru a fi sprijinite şi îndrumate aşa încât să devină reprezentative pentru acestă zonă. “În ultimii ani muzica este alterată, fie că este vorba de muzică uşoară sau muzică populară, intenţia acestui concurs este de a găsi voci frumoase care să urce pe scenă, iar noi cei care le ascultăm să nu ne “astupăm urechile”, să fie o încântare, iar vocile lor să ne mângâie sufletul”, se arată în proiectul privind organizarea Festivalului Mărţişorului pentru copii, proiect ce a fost aprobat în unanimitate de Consiliul local al municipiului Alexandria. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.