Eveniment

176 de locuri rămase libere în liceele din Teleorman, după prima etapă a repartizării computerizate

Ministerul Educației Naționale a publicat în această dimineață, pe site-ul edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a, în prima etapă.

În județul Teleorman, în urma primei repartizări, au rămas libere 176 de locuri în licee. Cele mai multe, la Liceul Tehnologic “General David Praporgescu” Turnu Măgurele – 28 de locuri, în timp ce la Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” Roșiorii de Vede și Liceul Teoretic “Constantin Noica” Alexandria au rămas neocupate câte un singur loc.

Dintr-un total de 1960 de locuri puse la dispoziția elevilor din Teleorman, cele mai multe sunt la filiera teoretică, profil umanist – 784, în timp ce la real sunt 588 de locuri.

În funcție de ultima medie cu care un elev și-a asigurat intrarea într-o clasă liceală, cea mai mare ultimă medie de admitere a fost la Colegiul Național “Al.I. Cuza” Alexandria, profil real, specializarea matematică-informatică, bilingv – 8,76, pe următoarea poziție fiind același colegiu, profil real, specializarea matematică-informatică – 7,91, urmat îndeaproape de Colegiul Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria, unde, la matematică-informatică, ultima medie cu care s-a intrat a fost 7,90. Cea mai mică medie de admitere a fost la Liceul Tehnologic “Anghel Saligny” Roșiorii de Vede – 5,15, la profil umanist, specializarea filologie.

În perioada 15 – 18 iulie, candidaţii vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi. În zilele de 19, 22 şi 23 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

Absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă a repartizării computerizate, nu s-au înscris sau nu au avut situaţia şcolară încheiată înainte de această perioadă vor intra în a doua etapă a repartizării ce se desfășoară în perioada 31 iulie – 1 august 2019.

One Comment

  1. Florina Vasilescu mai avea puțin și le punea pistolul la tâmple directorilor de școli gimnaziale din Alexandria în virtutea de ai convinge să își îndrume elevii spre liceul Ghica..iar voi nu acordați nici un fel de spatiu sus amintitului fost colegiu!?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.