Social

172 de medici de familie, în contract cu CAS în 2016

Până la această dată, la nivelul judeţului Teleorman, numărul medicilor de familie admiși la contractare de către Casa de Asigurări de Sănătate Teleorman este de 172, cu cabinete deschise atât în mediul urban, cât şi în rural.

Potrivit datelor Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman, peste 65 de medici sunt din mediul urban. Restul cabinetelor medicale de medicină de familie sunt distribuite în mediul rural, însă acestea nu deservesc în totalitate locuitorii judeţului, deoarece sunt localităţi unde nu există cabinete medicale, locuitorii acestor localități fiind înscrişi la medicii din localităţile limitrofe.

Asta pentru că, potrivit legii, pentru a deveni asigurat şi a beneficia de asistenţă medicală, orice persoană se poate înscrie pe lista unui medic acreditat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, alegerea medicului nefiind îngrădită de nici un fel de obligativitate.

Un medic de familie a fost respins la contractare din cauza faptului că din documentele depuse lipsea certificatul de atestare fiscală. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.