Social

1715 elevi din Teleorman, beneficiari ai bursei “Bani de liceu”

baniMonica DUMITRESCU

Deşi lista cu solicitanţii eligibili în cadrul programului naţional de protecţie socială “Bani de liceu” pentru anul şcolar 2015-2016 a fost publicată încă de la sfârşitul lunii octombrie 2015, Ministerul Educaţiei a aprobat lista finală cu beneficiarii acestui ajutor de la stat, după soluţionarea contestaţiilor, abia la începutul lunii martie 2016.

Toţi solicitanţii din Teleorman se regăsesc pe lista beneficiarilor, aşa încât 1715 liceeni care învaţă anul acesta în unităţile teleormănene primesc bursa în valoare de 180 de lei pe lună, pe toată durata cursurilor, cei din clasa a XII-a beneficiind de aceşti bani inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat.

Sprijinul financiar din cadrul programului “Bani de liceu” se acordă elevilor care provin din familii în care venitul mediu lunar realizat pe ultimele trei luni pe membru este mai mic sau egal cu 150 lei. Suportul financiar este însă condiţionat de prezenţa la şcoală, beneficiarii riscând să piardă ajutorul dacă acumulează mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-o lună.

Cei mai mulţi liceenii teleormăneni beneficiari ai bursei “Bani de liceu” în acest an şcolar sunt elevi ai Liceului Tehnologic “Virgil Madgearu”  din Roşiorii de Vede, unde au fost depuse 157 de cereri, Colegiului Tehnic “Anghel Saligny” din Roşiorii de Vede, Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu”, unde au fost înregistrate câte 148 de cereri, şi Liceului Teoretic Videle, unde au fost înregistrate 139 de cereri. Peste 100 de cereri au fost înregistrate şi la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria şi Liceul Teoretic Olteni.

Comparativ cu anul şcolar trecut, numărul solicitanţilor bursei “Bani de liceu” a scăzut cu peste 300 de elevi.

La nivel naţional, pentru anul şcolar 2015-2016, Guvernul susţine financiar peste 60.000 de elevi de liceu.

“Suportul financiar este condiţionat de prezenţa zilnică şi cred că orice astfel de iniţiativă are menirea de a duce la scăderea abandonului şcolar şi la atragerea unui număr cât mai mare de copii la şcoală”, a declarat ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.