Eveniment

171 de ani de nașterea lui Ion Luca Caragiale / Momente și schițe, la Biblioteca Județeană

Miercuri, 1 februarie 2023, începând cu ora 12.00, la Sala de lectură, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție subordonată Consiliului Județean Teleorman, marchează printr-o serie de activități, împlinirea a 171 de ani de la nașterea scriitorului Ion Luca Caragiale.

Trupa Alter Ego a Liceului Tehnologic Nr. 1 Alexandria, sub coordonarea profesoarelor Luminița Flori Vilae, Liliana Răducu și Violeta Ștefan, va prezenta schița “O inspecțiune”, de I.L. Caragiale.

Elevi de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny Roșiorii de Vede, coordonați de profesor Eugenia Staicu, vor prezenta, sub genericul Poetul Caragiale, o altă latură a personalității artistice complexe a marelui dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, director de teatru, comentator politic și ziarist român.

Schița “Cum stăm…” va fi pusă în scenă de elevi de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare Alexandria, coordonați de prof. Paula Dobrin.

Cu acest prilej, se va vernisa și expoziția de carte “Viața și opera lui Ion Luca Caragiale”, organizată de bibliotecă.

Elevii cuprinși în program, precum și participanții la activitate vor avea ocazia să viziteze biblioteca, să cunoască noutățile editoriale și să se informeze despre activități de interes pentru fiecare categorie de vârstă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.