Social

17 localități din Teleorman, în scenariul roșu și tot atâtea, fără niciun caz de COVID-19

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, la data de 25 ianuarie, 17 localiăți se află în scenariul roșu, cu o rată de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele două săptămâni mai mare de 3 la mia de locuitori. Printre acestea, se numără și municipiul reședință de județ, Alexandria, care are o incidență de 4.84 cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile 236 de persoane fiind confirmate cu COVID-19. De asemenea, tot în scenariul roșu se află și orașul Videle, cu o rată de infectare de 4.60 la mie.

Pe de altă parte, tot 17 localități teleormănene au rata de incidență zero, ceea ce înseamnă că, în ultimele două săptămâni, nu a fost depistat niciuun caz de infectare cu SARS-CoV-2.

Cea mai mare incidență se înregistrează în comuna Sfințești – 8.68, urmată de Moșteni, cu 6.77, Bujoru – 6.68 și Putineiu – 6.00.

La nivelul întregului județ, rata de incidență a ajuns la 2.28, în perioada menționată, 809 teleormăneni primind vestea că au contractat virusul.

Se mai observă, din raportarea DSP Teleorman, că a crescut și gradul de ocupare a paturilor din spitalele din județ cu pacienți COVID, de la 10% la 14%, iar în 24 de ore, s-au vaccinat împotriva COVID 106 persoane și au fost efectuate 40 de teste RT-PCR.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.