Social

17 dascăli teleormăneni, nemulţumiţi de punctajele obţinute pentru gradaţia de merit

profesor_catedraLista cu punctajele acordate solicitanţilor gradaţiei de merit anul acesta a fost publicată săptămâna trecută. Din cei 297 de dascăli teleormăneni înscrişi în competiţie anul acesta, 17 şi-au manifestat nemulţumirea faţă de punctajul acordat de comisia judeţeană, depunând contestaţii. Rezultatele acestora au fost date publicităţii joi, 23 mai. Doar 9 dintre contestatari au avut câştig de cauză, obţinând puncte în plus de la comisia de soluţionare a contestaţiilor condusă de inspectorul şcolar general, prof. Valeria Gherghe. Cea mai mare diferenţă între punctajul acordat iniţial şi cel final a fost de aproximativ 10 puncte. Dacă cinci dintre cei care au depus contestaţii nu au avut nici de pierdut nici de câştigat, punctajul rămânând acelaşi, alţi trei dascăli s-au ales la final cu un punctaj mai mic decât cel obţinut iniţial.

Numărul gradaţiilor de merit care se vor acorda anul acesta va fi stabilit cel mai probabil până la sfârşitul acestei săptămâni. Numărul de gradaţii care se acordă va respecta ca şi până acum procentul de 16% din totalul posturilor didactice existente, însă din acesta va fi scăzut numărul de gradaţii aflate în plată nu doar al celor acordate în ultimii trei ca până acum, iar pensionarii pot beneficia şi ei de gradaţie de merit în continuare dacă rămân în activitate.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Teleorman, anul acesta cei mai mulţi solicitanţi sunt profesori, respectiv 166, dintre care 9 în cadrul cluburilor sportive şcolare şi palatelor de copii, alţi 60 sunt învăţători, 38 educatori şi 8 profesori în învăţământul special. De asemenea, pe lista solicitanţilor se găsesc şi 25 de directori de la unităţi de învăţământ din judeţ.

Interesul dascălilor pentru obţinerea gradaţiilor de merit este de înţeles, întrucât acestea reprezintă 25 la sută din valoarea salariului de bază şi odată obţinute se acordă pe o perioadă efectivă de cinci ani.

Anul trecut în Teleorman au fost acordate 245 de gradaţii de merit, numărul total al celor care au solicitat fiind de 383. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.