Eveniment

162 de ani de la Mica Unire, la Alexandria

Autorităţile locale şi cele de la nivel de judeţ au organizat duminică, 24 ianuarie, ceremonia publică prilejuită de împlinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. Din cauza situației epidemiologice, anul acesta ceremonia a fost una restrânsă, cu respectarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei, iar participanții nu s-au prins în Hora Unirii și nici nu au adresat alocuțiuni.  A fost însă oficiată o slujbă religioasă, de un sobor de preoţi ai Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului, şi au fost depuse coroane.

La evenimentul ce a avut loc la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din municipiul reşedinţă de judeţ, au luat parte subprefectul judeţului, Nicoleta Voicu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Florescu, cei doi viceprimari ai municipiului Alexandria, Augustin Ioan și Ionela Ene, precum și reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate.

De asemenea, au bifat prezenţa la eveniment senatorii Eugen Pîrvulescu și Dănuț Cristescu, dar și deputații Calotă Florică Ică, Florin Piper Savu, Paul Stancu și Maria Stoian.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.