Eveniment

16 – 22 septembrie 2022 – Săptămâna Europeană a Mobilităţii

În perioada 16 – 22 septembrie 2022 se desfăşoară la nivel european Săptămâna Europeană a Mobilităţii (European Mobility Week), celebrată în acest an cu tema “Conexiuni mai bune” şi sloganul “Combină şi deplasează-te”, informează Agenția pentru Protecția Mediului Teleorman.

Tema a fost aleasă pentru a reflecta dorința persoanelor din întreaga Europă de a se reconecta unele cu altele după mai multe luni de izolare, restricții și limitări.

După ce în 2021 s-a pus un accent puternic pe aspectele legate de sănătate ale mobilității urbane, tema din acest an, „Conexiuni mai bune”, celebrează obiectivul SĂPTĂMÂNII EUROPENE A MOBILITĂȚII de a aduce oamenii împreună.

“Conexiuni mai bune” acoperă fiecare aspect al transportului durabil din mediul urban, care poate fi rezumat prin următoarele cuvinte care încep cu litera „p” în limba engleză: people (oameni), places (locuri), packages (pachete) și policy & planning (politică și planificare).

Transportul public este partenerul nostru pe tot parcursul vieții pentru a ne conecta, pentru a călători în siguranță și pentru a proteja mediul înconjurător – împreună cu mobilitatea activă și partajată și cu alte opțiuni de transport conectat, la cerere și durabil. Conectarea modurilor de transport “tradiționale” cu noile soluții digitale rămâne un aspect-cheie pentru viitor.

Având în vedere că transporturile sunt al doilea cel mai mare sector poluant din Europa, iar emisiile din transportul intern din UE au crescut chiar cu 0,8% între 2018 și 2019, trebuie depuse eforturi semnificative pentru a atinge obiectivul european privind emisiile nete zero de gaze cu efect de seră până în 2050, așa cum prevede Pactul verde european. Deoarece aceasta este o provocare majoră, este esențial ca toate părțile interesate și orașele să coopereze pentru a reduce semnificativ emisiile generate de mobilitatea (urbană).

În acest sens, APM Teleorman încurajează administraţiile publice locale, organizaţiile non-guvernamentale, unităţile de învăţământ, companiile şi entităţile private să celebreze evenimentul ecologic “Săptămâna Europeană a Mobilităţii” iar pe cetăţeni, să  aleagă mijloace de transport și de mobilitate durabile, sigure și sănătoase care pot acoperi cu ușurință toate nevoile noastre de călătorie.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.